top of page

BEHANDLINGAR

Ayurvediska Behandlingar:

Här på Arctic Ayurveda har du möjlighet till ett brett urval av olika behandlingar. Vi kvalitetssäkrar genom samarbete med Indien, vilket gör att speciella oljor används, som är prövade och utformade utifrån Ayurvediska principer.

- Vi använder varma oljor. Vilket gör en skön känsla och den tas upp lättare av huden. Till oljan tillförs ofta flera individuellt anpassade ört/eteriska oljor. I samråd med dig.

- Några av behandlingarna kräver att större mängd olja stannar kvar under längre tid på mage, rygg eller huvud. Då använder man en liten damm av kikärtsmjöl och denna fylls med olja. På så sätt blir behandlingen mer riktad och verksammare.

- En del behandlingar avslutas med att du ligger i ett ångtält. Ett tält som sänks ner över din kropp och ånga strömmar övre din kropp, i en behaglig temperatur i 12-15 minuter.

- Efter en del behandlingar får du duscha av dig och efter alla behandlingar bjuds du på en kopp välgörande te. 

Har du fått Shirodara eller Abhyandga bör du behålla oljan på kroppen och i håret tills dagen därpå. Vilket ger ett bättre resultat. 

Fördelarna med Ayurveda:

-Djup, vilsam avspänning som återuppbygger kropp och sinne.

- Aktiverar dina egna, inre självläkande krafter på olika sätt. 

- Individuellt anpassade eteriska oljor som ger en positiv förstärkande effekt. 

ABHYANGA (Lymfmassage)

En mjuk och mycket behaglig helkroppsmassage med ett överflöd av varm olja, som ökar blodcirkulationen, 
inger välbefinnande och renar kroppen från gifter och slaggprodukter. Vid massagen används en särskilt beredd varm olja som anpassas efter dina behov. Avslutas med ångbastu.

Du avsätter 75 minuter.

KAYA (Ela Kizhi)

Uppbyggande och vitaliserande. Stärker immunförsvaret och stimulerar återbildningen av nya celler, hormoner och endorfiner mm. Flera special oljor används. Massagen sker med "heta knyten" en mycket speciell massage teknik.

Du avsätter 90 minuter.

NASAYA

Nasaya är en klassisk Ayurvedisk metod för att lösgöra spänningar, svullnader och stopp i näsa, hals och nacke. Den är också befrämjande för mentala aktiviteter som minne, tankeprocesser och koncentration.

Vi rekommenderar att du gör en hälsokonsultation innan den rekommenderas.

Behandlingen inleder med ett ångbad som värmer upp ansiktet, därefter masseras ansiktet och huvudet och efter det värms ansiktet ytterligare med en varm handduk för att sedan avslutas med att medical ghe droppas in i näsan.

Du avsätter 60 minuter.

THALAM

Thalam är en specialbehandling som kan tillämpas vid speciella tillstånd, tex migrän.

Du behöver göra en hälsokonsultation innan den kan rekommenderas. 

Du avsätter ca 45 minuter.

Pris: 300kr

MASSAGE

Rygg- och nackmassage

Detta är en klassisk friskvårdsmassage och intuitiv massage som koncentreras till rygg och nacke. Vi använder speciellt utprovade oljor för att lösgöra spänningar. Massagen tar 35 minuter och kostar 600 kr.

Helkroppsmassage

Vår helkroppsmassage är en klassisk friskvårdsmassage och intuitiv massage där vi använder speciellt utprovade oljor för att lösgöra spänningar. Massagen tar 60 minuter och kostar 950 kr.

SIDDHA (Massage)

En helkroppsmassage med olika oljor. Siddha är både kraftfull och djupgående. Den ger energi till hela kroppen och avslutas ångbastu. Behandlingen är uppiggande och behaglig. Den används vill till exempel smärta, reumatisk värk eller när du behöver en allmänt vitaliserande behandling. Avslutas med ångbastu.

Du avsätter ca 90 minuter.

BASTI-dammar

I Ayurveda används olika typer av Basti för att rena kroppen och lösa blockeringar. De används som en del i att också balansera energiflödet. Vi använder dem t.ex vid olika typer av stresstillstånd, underfunktion respektive överfunktion av olika hormonsystem, obalanser i magtarm systemet och smärttillstånd.

Dammarna byggs upp och fylls med olja och örter, på olika ställen på kroppen. Det kan vara på njurarna, på hjärtat, på leder, på magen, sköldkörteln allt beroende på symptom och obalanser.

Du avsätter ca 90 minuter.

MARMA

Marma är en unik behandling för att skapa djup avslappning och balansering av kropp, själ och livskraft. Man utgår från kroppens 107 punkter, där senor, muskler, ligament, blodkärl, ben eller leder möts.

Behandlingen inleds med samtal med vad du önskar komma till rätta med eller balansera, därefter göre en pulsavläsning.

Marmapunkter stimuleras för att få igång energiflödet i kroppen.

De oljor som används är noga utvalda för att balansera dig. 

Den här behandling kan upplevas mycket olika beroende på vilken olja som väljs, för en del är uppiggande och en del är lugnande.

Har du besvär som stress, magproblem, migrän, sömnsvårigheter, att något i kroppen eller själ är i obalans är denna behandling för dig.

 

Du avsätter 90 minuter.

SHIRODARA

Klassiskt indisk behandling. Detta är en djupt avslappnande och behaglig behandling som lugnar det centrala nervsystemet.

Motverkar stress, oro, psykisk obalans, huvudvärk och sömnproblem. Behandlingen börjar med att vi smörjer in hela kroppen med varm olja.

Sedan får du en varm oljestråle långsamt rinna ner i pannan och över hjässan. Avslutas med ångbastu.

Du avsätter 75 minuter.

SHIROBASTI

En utrensande behandling som sker via huvudet. Denna behandling är en reningskur som görs för att avhjälpa vissa obalanser som är specifikt relaterade till förgiftnings symptom i kroppen. En damm byggs upp ovanpå huvudet med hjälp av en plaststrut. Struten fylls med en kombination av varm olja och örter. Behandlingen är väldigt avslappnande och stärkande. Används vid problematik runt huvudet som i nacke, käke, öron samt vid till exempel migrän. 

Behandlingen kan upprepas vilket innebär att du avsätter mellan 90 upp till 120 minuter varje gång.

AromaTouch behandling

AromaTouch är en behandling med 8 av doTERRAs rena essentiella oljor som appliceras på ryggen med långa mjuka drag och rörelser, i en specifik sekvens, samt på fötterna och slutligen en touch mot lymfan. 

Den är en mycket effektiv och behaglig behandling som har inverkan på: Stress, Immunsystemet, inflammation samt stärker kroppens homeostas (jämnvikt). Den balanserar kroppens sympatiska och parasympatiska nervsystem. 

Man kan göra den en gång för välmående, eller som behandling ett antal gånger. 

För en AromaTouch avsätter du ca 75 minuter. 

Pris: 850kr

TJÄNSTER

Hälsokonsultation

Du får en bedömning av din hälsa som den är idag. Du får individuellt anpassade råd för egenvård, baserade på din personlighetstyp och aktuella livssituation. Du får också rekommendationer vilka ev. kosttillskott och behandlingar som är lämpliga för dig. En Ayurvedisk hälsokonsultation gör du för att behålla din hälsa eller för att korrigera obalanser när du inte känder dig i form. Den kan också vara ett komplement till traditionell medicinska behandling. 

75-90 minuter.

Utbildning

För att få en grundläggande förståelse för Ayurvedas tankesätt och sammanhang -rekommenderar vi att du går en nybörjarkurs.

Den Ayurvediska läran och livsstilen med dess naturliga inslag går att använda på många olika sätt. Du har därför stor nytta av att utbilda dig till en nivå som är anpassad till just dina behov och förutsättningar. 

Ayurveda skolan Human Health har utbildningar från nybörjarkurser för egenvård till utbildningar som leder till Ayurvedisk hälsovägledare och/eller terapeut. 

Nu finns möjlighet att anmäla sig till steg 1 -3 i Arjeplog, som inriktas till egenvård.

Kontakta kursledare Anne-Charlotte Holmström, för aktuella datum, anmälan och kursavgift.

Steg 2

 Agni – livsgnistan – förutsättningen för all transformation. Flera former av Agni på olika ställen i kroppen. Tecken på balans och obalans samt åtgärder.

- Kroppens sju vävnader. Hinder och möjligheter för en sund själ i en sund kropp.

- Smakernas betydelse och sekvens. Hur de inverkar på Vata, Pitta, Kapha under matsmältningens olika faser.

- Pulsavläsning och andra metoder för att urskilja ditt hälsotillstånd. Vi går igenom grunderna och övar vid flera tillfällen.

 - De sex stadierna av sjukdomstillstånd. Från tillfälliga obalanser i Vata, Pitta, Kapha till kronisk sjukdom.

Uppföljning av HK

En uppföljning är viktig att göra ca 4-6 veckor efter din hälsokonsultation. Då följer vi upp alla råd kopplat till hur du mår och de resultat som blivit. Sedan får du ytterligare individuella råd för att du ska må bra.

30-45 minuter.

Steg 1

- Vata, Pitta & Kapha - nyckelbegreppen för personlig konstitution. Grundlig genomgång av hur du känner igen deras egenskaper och funktioner i olika sammanhang. Kännetecken på olika tillstånd av balans resp. obalans. Vad du själv kan göra för att få bättre balans för din egen del.

- Var sak har sin tid - att leva i samklang med naturens rytmer. Hur du kan känna igen och utnyttja dygns- och årstider, samt sätta dem i relation till Vata, Pitta resp. Kapha för att använda din energi på bästa sätt och må bättre.

- Ätandets konst - den som borde vara självklar. Måltidsmedvetande, hunger- och mättnadssignaler samt tips för att du ska kunna njuta mer av mat och dryck utan att det skapar slaggprodukter eller överflödskilon.

- Egenvårdsråd - praktiska tips i vardagen. Enkla och naturliga åtgärder för att förebygga resp. rätta till vanligt förekommande obalanser i t.ex. mage/tarm, sömn, luftvägar och leder/muskler, hud.

Steg 3

- Ayurvedisk definition på en frisk person ur fysisk, mental, känslomässig och andlig aspekt.

- Du får successivt nycklar som öppnar fler dörrar, nu till Vata, Pitta, Kaphas underavdelningar, s k subdoshor, och dess specifika områden och funktioner i kroppen. Subdoshorna lär du dig redan nu avläsa och tolka i din egen puls.

- Vi går igenom chakrasystemet, balanser, obalanser mm.

Vid avbokning av behandling

  • Fri avbokning 24h innan bokad behandling

  • Vid avbokning inom 12h debiteras 300kr

  • Samma dag samt missad tid- full debitering

Yogaklasser - MediYoga

MediYoga är till för alla och fungerar som en funktions-, helhets- och basträning oavsett tillstånd! MediYoga är en dela av holistisk hälsovård där det egna ansvaret för hälsa och självläkning blir tydlig.

För aktuella datum och ytterligare information besök gärna min Facebooksida eller kontakta mig.

Tveka inte att kontakta mig om du undrar över något!

bottom of page